40 درصد کارگران کرمان در بخش کشاورزی و کم درآمد هستند

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، محمدرضا وحیدی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: بخش کشاورزی 40 درصد از کارگران استان کرمان را تشکیل می دهد و همین امر باعث می شود سرشماری کشاورزی در استان نسبت به سایر نقاط کشور اهمیت بیشتری پیدا کند. دومین استان از نظر جمعیت 30 درصد کارگران و تهران 2 درصد از این آمار کشور را شکل دادند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: باید درآمد نسبی بهره برداران کشاورزی را ارتقا دهیم و برنامه ریزی ویژه ای در این زمینه داشته باشیم.

وی ادامه داد: سهم استان کرمان از کشاورزی هشت درصد از ارزش افزوده کشور است و کشاورزان ما که حدود 275 هزار نفر هستند، 6.2 درصد در ایران سهم دارند و از این نظر رتبه چهارم کشور را داریم.

وحیدی گفت: استان کرمان با 19.5 درصد باغات کشور رتبه نخست را در بین کارگران کشاورزی کشور دارد، در حالی که در تولید سالانه 7.9 درصد و در رتبه دوم کشور قرار داریم.

وی افزود: استان کرمان با 17 درصد تولید گلخانه ای رتبه دوم کشور را دارد و 2.5 درصد تولید گوشت، 4 درصد شیر و 4 درصد تولید تخم مرغ در کشور را به خود اختصاص داده است.

40 درصد کارگران کرمان در بخش کشاورزی کار می کنند و درآمد پایینی دارند

نشست خبری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: بخش کشاورزی نقش مهمی در اقتصاد استان کرمان و کشور ایفا می کند، بنابراین سرشماری کشاورزی برای مسئولان و بهره برداران استان و برای همه امکانات و امکانات حائز اهمیت است موضوعات دیگر بر اساس نتایج آن توزیع شده است.

وی با اشاره به فرمان رئیس جمهور مبنی بر اجرای سرشماری نفوس کشور و اجرای این طرح در مناطق شهری و روستایی کرمان، تصریح کرد: پیش بینی 275 هزار کشاورز و 650 هزار هکتار کشاورزی داریم. و زمین باغی برای این استان که نشان دهنده سهم بهره استان و فعالیت های کشاورزی این استان در کشور است.

وحیدی به اهداف دیگر اجرای طرح سرشماری اشاره کرد و گفت: فهرست کارگران کشاورزی، وضعیت کارگران از نظر سن، جنسیت و تحصیلات در استان کرمان، آمار سطح زیر کشت و میزان تولید 50 محصول کشاورزی و 37 محصول باغی. جمع آوری شدند.

وی تصریح کرد: آمارهای پرورش دام و طیور سبک و سنگین به روش سنتی، تولیدات گلخانه ای، آبزی پروری و زنبورداری در این سرشماری لحاظ شده است.

سه جلسه برای ستاد سرشماری و مقدمات آن برگزار شد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری کرمان در ادامه با بیان اینکه ستاد سرشماری کشاورزی در کرمان به ریاست استاندار برگزار می شود، گفت: امروز در سومین جلسه این ستاد هماهنگی های لازم انجام شد، ضمن اینکه ما در این زمینه اقدام کردیم. همچنین این نشست را در سطح شهرستان برگزار کرد.

وی افزود: تمهیدات لازم برای اجرای این سرشماری در 25 شهرستان استان کرمان انجام شد و 920 عامل اجرایی، 291 شمارشگر، 83 کارشناس فنی و اجرایی، 25 معاون فنی و 25 معلم آموزش دیدند.

واحدی ادامه داد: بیش از 80 درصد آماردانان ما دارای مدرک لیسانس و بالاتر در رشته های مرتبط با کشاورزی هستند تا بتوانند با کشاورزان ارتباط موثر داشته باشند و اطلاعات دقیق و شفافی از آنها کسب کنند.

وی بیان کرد: همچنین مقرر شد در نماز جمعه این هفته فرمانداران به منظور انتقال مسائل مربوط به سرشماری به مردم سخنرانی کنند و همه دستگاه ها به ویژه جهاد کشاورزی در این بخش همکاری موثری داشته باشند. روستاییان نیز باید در این بخش همکاری کنند.

این مسئول تصریح کرد: کارمندان سرشماری با شناسنامه و کاپشن های مخصوص مراجعه می کنند و با برداشت یکسان اطلاعات و اقلام مختلف را دریافت می کنند.

مردم باید همکاری کنند اطلاعات سرشماری ربطی به مالیات و یارانه ندارد

واحدی بر لزوم همکاری مردم با آمارگیران تاکید کرد و گفت: اطلاعات این سرشماری فقط برای کشاورزی در نظر گرفته شده و هیچ نقشی در مالیات و یارانه ندارد.

وی با بیان اینکه کشاورزی معاف از مالیات است افزود: دولت سامانه اطلاعاتی گسترده ای برای اطلاعات مورد نیاز حمایت دارد و فقط آمار سرشماری کشاورزی را درج می کنیم که بسیار زیاد است.

رئیس سازمان اداری و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اهداف احداث صنایع تبدیلی کشاورزی در استان کرمان گفت: این صنایع باید با توجه به تولیدات هر منطقه و نقطه جغرافیایی تولید آنها ساخته شود و یکی از دغدغه ما انتقال محصولات به بازار فروش است و هدف این است که از طریق این سرشماری بتوانیم مقداری را به دست آوریم که هر محصول در مناطق جغرافیایی مختلف است و برای تولید و حمل و نقل آن برنامه ریزی می کند.

وی ادامه داد: همه دستگاه های اجرایی برای اجرای این طرح از نظر لجستیکی حمایت لازم را دارند و ائمه جماعات مجموعه نیز برای بصیرت افزایی و فرهنگ سازی در حوزه کشاورزی همکاری می کنند.

وحیدی افزود: زنگ سرشماری کشاورزی نیز در استان کرمان توسط استاندار و در شهرها توسط فرمانداران، فرمانداران و دهیاران در سراسر استان به ویژه مناطق روستایی نواخته می شود.

وی با اشاره به ضرورت همکاری رسانه ها در رسانه ها گفت: مطالب و مطالب رسانه ای می تواند کاربران بخش کشاورزی را به همکاری با آمارگیران و اطلاع رسانی دقیق ترغیب کند.

کاهش درآمد کشاورزان کرمان

این مقام مسئول همچنین گفت: کاهش ارزش افزوده بخش کشاورزی به این دلیل است که هر سال حجم کشاورزی به دلیل تقسیم ارث و موارد دیگر کوچکتر می شود و باید از تکه تکه شدن این اراضی جلوگیری شود. تشکیل شرکت تعاونی چرا که در صورت ادامه این وضعیت امکان استفاده از تکنیک های نوین کشاورزی در استانداری وجود نخواهد داشت و همه این موارد باعث کاهش درآمد سرانه کشاورزی و کاهش بیشتر بهره وری آب می شود و در حدود 90 سال است. درصد آب استانداری کرمان به بخش کشاورزی تخلیه می شود.

وی ادامه داد: هدف ما افزایش درآمد نسبی استان کرمان است زیرا در این زمینه درآمد سرانه در بخش کشاورزی ما کمتر از میانگین کشوری است.

واحدی خاطرنشان کرد: باید در سرشماری اطلاعات دقیقی از افزایش سن مصرف کنندگان کشاورزی و کاهش تحصیلات آنها داشته باشیم و با این رویه بتوانیم برنامه ریزی های جدی برای ارتقای دانش کشاورزی داشته باشیم اما بیشترین استفاده کننده از اطلاعات ما است. جهاد کشاورزی

وی با اشاره به راستی آزمایی آمارها در قالب سامانه جهاد کشاورزی گفت: سرشماری ها به سمت ثبت پایه پیش می رود و شاید در سال های آینده این سرشماری به این شکل انجام نشود اما بسته به مقررات و حوزه، وضعیت کشاورزی در چه وضعیتی است. اسناد زمین، ثبت و سرشماری نیز می تواند در این زمینه کمک کند.

جزئیات سرشماری کشاورزی کرمان

معاون ستاد هماهنگی و مدیر اجرایی ستاد سرشماری استان کرمان با اشاره به اینکه سرشماری عمومی کشاورزی از 21 آبان و به مدت 45 روز در استان در حال انجام است، گفت: قرار است این سرشماری در استان انجام شود. و با مساعدت تمامی استانداران و مسئولان مربوطه.

وحیدی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی جامعه مستلزم جمع آوری آمار دقیق و به موقع از بخش کشاورزی است، گفت: در این راستا اولین سرشماری نفوس در ایران از سال 52 آغاز شد و تا سال 1398 پنج سرشماری انجام دادیم و اکنون پس از 10 سرشماری صورت گرفته است. نیاز به سرشماری جدید برای برنامه ریزی منسجم این منطقه از کشور.

وی افزود: سرشماری در برخی کشورها هر 5 سال یکبار انجام می شود و در ایران هر 10 سال یک بار استانی خاص در حوزه کشاورزی محسوب می شود زیرا همه دستگاه های اجرایی مربوطه باید با مردم و فعالان کشاورزی همکاری لازم را داشته باشند.

سرشماری عمومی کشاورزی از 21 آبان به مدت 45 روز همزمان با سرشماری کشاورزی در سراسر کشور در استان کرمان انجام می شود.

https://www.irna.ir/news/85644398/%DB%B4%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%B4%D8%A7%D8%BA%D9%84%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF