به گزارش مجله خبری کشاورزی، مهدی انصاری دوقی از سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه نظارت روزافزون و حساس بر تولیدکنندگان محصولات کشاورزی منجر به افزایش کیفیت محصولات می شود، اظهار داشت: امیدواریم وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را اجرایی کند. صدور گواهی باغ در اسرع وقت و در این صورت می توان کیفیت محصولات کشاورزی را افزایش داد با گرد هم آوردن تولیدکنندگان محصولات کشاورزی، نظارت بهتری در سطح عرضه نیز انجام داد.
وی افزود: در حال حاضر پایش بهداشتی ۲۵ تا ۳۰ محصول خام کشاورزی در برنامه عملیاتی در سطح عرضه وجود دارد.
الانصاری تصریح کرد: 8 محصول شامل خیار گلخانه ای و گلخانه ای، گوجه فرنگی گلخانه ای و گلخانه ای، سیب زمینی، پیاز، سیب و پرتقال تحت نظارت دوره ای سازمان غذا و دارو قرار دارد.
به گفته وی، محصولات خام کشاورزی در آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو برای تایید وجود سموم، فلزات سنگین، نیترات ها و نیتریت ها پایش می شوند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، سالانه 420 هزار نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف مواد غذایی آلوده جان خود را از دست می دهند و کودکان زیر 5 سال 40 درصد بار بیماری های منتقله از طریق غذا را به دوش می کشند و 125 هزار نفر. هر سال بمیرد جان خود را از دست می دهند.
محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی پیش از این گفته بود که دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی بر اساس وظایف محوله بر سلامت خام و فرآوری شده نظارت جدی دارد. غذاها محصولات با همکاری کلیه نهادهای مربوطه.
وی بهره مندی مردم از غذای سالم و خوب را یکی از ارکان اساسی امنیت غذایی دانست و گفت: همکاری همه دستگاه های اجرایی ذیربط در کل زنجیره غذایی از جمله تولید، عرضه، توزیع و عرضه غذای سالم . در بخش تجارت، حفظ سلامت مصرف کننده برای صنعت ضروری است.
موتلفه تائید کرد: غذای ناایمن حاوی باکتری، ویروس، انگل و مواد شیمیایی مضر باعث بیش از 200 بیماری مختلف از اسهال گرفته تا سرطان می شود.
https://www.irna.ir/news/85633350/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%DB%B8-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84-%D8%AE%D8%A7%D9%85-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D9%88-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88