اخبار

عرضه گوشت گرم وارداتی به روشی جدید/مردم دیگر در صف نمی ایستند

معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: چون در میدان بهمن گوشت گرم وارداتی به صورت لاشه و تکه سرو می شد و تکه تکه شدن آن زمان زیادی می برد، بنابراین صف هایی به وجود آمد. البته تفاوت بین قیمت آن و قیمت بازار طبیعتاً انگیزه هایی ایجاد می کند که افراد را وادار می کند برای به دست آوردن چیزهایی غیر از نیاز مصرفی خود صف بکشند. اما قرار است این گوشت در ظروف آماده وزن دار با برچسب قیمت در اختیار شهروندان قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، احمد خاني نوذري با بيان اينكه در حال رسيدن به خودكفايي در زمينه مرغ در كشور هستيم، اظهار داشت: در ماه هاي اخير شاهد توليد بسيار بالايي بوده ايم و براي تامين مرغ تلاش شده است. از این طریق بازار کنید. به طوری که در روزهای اوج تقاضا را پوشش می دهد. در ماه های اخیر رکورد تعداد جوجه کشی به ثبت رسیده و بیش از 150 میلیون قطعه جوجه ریزی شده است. این میزان مرغ نه تنها بازار را تامین می کند، بلکه در وزارت جهاد کشاورزی برنامه هایی برای صادرات مرغ داریم و نگرانی برای عرضه مرغ به مقدار کافی و با قیمت مصوب در بازار وجود ندارد.

عرضه مرغ با قیمت کمتر از 80 هزار تومان

وی افزود: در دی ماه امسال 153 میلیون قطعه و در بهمن ماه امسال 150 میلیون قطعه جوجه ریزی کردیم. بازار روان است و مرغ در بازارها کمتر از 80 هزار تومان به فروش می رسد.

معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی همچنین به وضعیت تولید گوشت قرمز اشاره کرد و گفت: شرایط ما در عرضه گوشت قرمز کمی با مرغ متفاوت است. به طور سنتی تمام نیاز کشور به گوشت قرمز از داخل تامین نمی شد و برخلاف مرغ که کاملا وابسته به تولید داخلی بود، همیشه بخشی از نیاز بازار را از واردات تامین می کردیم. این الزامات وارداتی عمدتاً به صورت گوشت منجمد است که نیاز تجارت و صنعت را برطرف می کند.

تولید گوشت قرمز در سال های گذشته با چالش هایی مواجه بوده است

وی تصریح کرد: در دو سالی که ما گذراندیم یعنی 1400 و 1401 شرایط بسیار خاصی در کشور به وجود آمد. ترکیبی از عوامل و زنجیره تولید گوشت قرمز با چالش ها و آسیب هایی مواجه شد. مهمترین آنها خشکسالی و به موازات آن افزایش قیمت های جهانی نیازمندی های تولید و عدم حمایت کافی از زنجیره های تولید در حوزه سرمایه در گردش به دلیل حذف ارز ترجیحی و ارز بود. گروه این چالش ها باعث شد که تولید داخلی با آسیب ها و چالش های جدی مواجه شود. در سال 1402 هجری قمری شیوع گوشت قرمز داشتیم که وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه دو اقدام انجام داد.

خانی نودهی در گفت و گو با یک برنامه تلویزیونی گفت: نسبت به سال های گذشته واردات گوشت منجمد را توسعه داده ایم. واردات گوشت منجمد را در سال گذشته در سال 1402 هجری شمسی تقریباً دو برابر کردیم تا نیاز تجارت و صنعت را به طور کامل پوشش دهیم و صنعت را از بازار گوشت گرم حذف کنیم.

به گفته وی، امسال تقریبا به مرز 80 هزار تنی واردات رسیده ایم و امیدواریم تا پایان سال یا پایان ماه مبارک رمضان به واردات 100 هزار تنی گوشت منجمد برسیم تا صنعت نیازها به طور کامل برآورده خواهد شد. همچنین در حال حاضر روزانه بین 250 تا 300 تن گوشت گرم وارد می کنیم.

معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمانی ماه مبارک رمضان و عید، تقاضای زیادی را به بازار تحمیل می کند. اما سعی می کنیم بازار را متناسب با افزایش حجم واردات کنترل کنیم.

واردات در درازمدت به تولید داخلی آسیب می زند

وی بیان کرد: امکان تامین بیشتر از طریق واردات وجود دارد اما واردات بسیار زیاد در درازمدت به جریان تولید داخلی آسیب می رساند. بازار باید از داخل تامین شود، بنابراین تمام تلاش وزارت جهاد این است که گوشت گرم به اندازه کافی وارد شود تا بازار تثبیت شود و جریان تولید بیشتر شود و به روال گذشته بازگردد.

النوذری افزود: در هفته های اخیر عرضه گوشت گرم به کشور به دلیل بارش باران و برف با اختلال مواجه شد و شاهد افزایش جزئی قیمت ها بودیم اما تلاش می کنیم با عرضه بیشتر ثبات را به بازار برگردانیم.

وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی بازار داخلی به ثبات می رسد، گفت: بارندگی های هفته ها و ماه های اخیر فضای مناسبی را برای پرورش دام محلی فراهم کرده است. علاوه بر این نهاده های دامی با قیمت پایین در کشور عرضه شد که این اتفاق در نیمه دوم سال جاری رخ داد و به موازات آن، تامین بلندمدت نهاده های دامی در اختیار بادیه نشینان و دامداران کشور افزایش یافت. انگیزه های نگهداری دام در این مرحله که فصل است.

معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با رشد تولیدات داخلی در بهار سال آینده با عرضه بیشتر دام بومی مواجه خواهیم شد. واحدهای تخصصی ما برآورد می کنند که با این حجم تولید و این حجم نهاده های دامی با قیمت مناسب، مطمئناً در بهار امسال عرضه دام داخلی بیشتری خواهیم داشت.

بدون تورم و عوامل موثر دیگر قیمت آپارتمان گوسفندی 500 تومان کمتر می شد

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی افزود: با فرض اینکه در سال آینده تورم یا سایر عوامل موثر بر آن نداشته باشیم، برآورد واحدهای تخصصی این است که با قیمت دام زنده حدود 210 تا 220 هزار تومان، لاشه و آپارتمان زیر 500 هزار تومان.

سال آینده 145 میلیون قطعه جوجه ریزی برای سال آینده

وی گفت: برنامه ما در وزارت جهاد کشاورزی برای سال آینده این است که تعداد جوجه کشی ها به صورت مستمر کمتر از 145 میلیون قطعه در ماه نباشد. هدف این طرح ها تولید و صادرات مازاد است که به زنجیره تولید کمک می کند و نگران تامین بازار داخلی نیست. با 145 میلیون جوجه ریزی، ماهانه حداقل 220 هزار تن گوشت مرغ تولید خواهیم کرد.

گوشت گرم وارداتی به روشی جدید سرو می شود

وی در پاسخ به سوالی: آیا عرضه گوشت در میدان بهمن متوقف شده است، توضیح داد: عرضه گوشت متوقف نشده است، اما روز گذشته به دلایلی که مربوط به تعطیلات سوریه است، عرضه آن متوقف شد، اما از امروز مقداری وارداتی شد. گوشت داغ حذف می شود و به روشی جدید سرو می کنیم.

عرضه گوشت گرم وارداتی در بشقاب لیبل دار

نوذری افزود: گوشت گرم وارداتی از امروز در میدان بهمن به صورت انبوه بازفروش می شود اما نحوه تحویل متفاوت است تا شهروندان در صف نمانند. پیش از این به صورت لاشه گرم گوسفندی در میدان بهمن توزیع می شد که قطعه قطعه شدن آن زمان بر بود، اما از امروز بلافاصله به صورت انبوه و بسته بندی در ظروف آماده و وزن دار با برچسب قیمت در اختیار شهروندان قرار می گیرد.

وی افزود: روزانه 6 تا 7 تن گوشت گرم وارداتی عرضه می کردیم اما برنامه داریم در صورت نیاز بازار روزانه 10 تن گوشت گرم را در میدان بهمن عرضه کنیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار به صورت زنجیره ای در سراسر محدوده جغرافیایی شهرستان و فرمانداری توزیع می شود. در میدان بهمن به دلیل اینکه در لاشه ها و آپارتمان ها سرو می شد، سایز بزرگتری در اختیار مردم قرار می گرفت و بسته بندی نمی شد و صف هایی ایجاد می شد که امیدوارم صاف تر شود. البته تفاوت قیمت با قیمت بازار به طور طبیعی انگیزه هایی را ایجاد می کند که مردم را وادار به صف آرایی برای رفع نیازهای غیرمصرفی می کند. امیدواریم با کمک شهروندان و مدیریت بتوانیم از این مسیر عبور کنیم.

با سازماندهی بازار، گوشت گرم در مراکز ولسوالی با تراکم جمعیت بالا توزیع می شود

معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس مصوبات موجود بیشترین نیاز بازار در زمینه مصرف گوشت گرم به مراکز با تراکم جمعیت بالا و مراکز کشور تامین می شود. استان های با تراکم جمعیت بالا از آنجایی که این استان ها از تراکم جمعیت بالایی برخوردار هستند مانند تهران، البرز، اصفهان و خراسان رضوی، دام در سطح بالایی تولید نمی کنند و نیاز خود را از استان های دیگر تامین می کنند. بنا بر این است که برای این مراکز پرمصرف که شاخص قیمت در سراسر کشور هستند و قیمت را در سراسر کشور تعیین می کنند برنامه ریزی شود تا با عرضه گسترده گوشت وارداتی در مراکز پرمصرف، آیا قیمتی وجود دارد. سیگنال مدیریتی برای کل بازار صادر خواهد شد و از طرف آنچه مهم است این است که این مراکز پرمصرف از بازار دام در استانداری ها خارج شوند و قیمت در استانداری هایی که تولیدات دامی خود را دارند منطقی و رقابتی باشد.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1402122316887/%D8%B9%D8%B1%D8%B6%D9%87-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D9%85-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D9%88%D9%87-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%81-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا