کشاورزان توصیه های فنی کارشناسان را جدی بگیرند


آقای بهرام اندرزیان وی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار مجله خبری کشاورزی اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی وزارت جهاد کشاورزی تولید مواد غذایی به صورت پایدار است تا در حین تولید، منابع آب و خاک برای نسل های آینده حفظ شود.
وی ادامه داد: در برخی سال ها منابع اساسی مانند آب و خاک کشاورزی با محدودیت مواجه می شود و گاه با محدودیت آبی الگوی کشاورزی اعلام می شود تا منابع آبی به میزان مورد نیاز کشاورزی کافی باشد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی، آموزش و منابع طبیعی خوزستان با تاکید بر اینکه الگوی کشاورزی به معنای برنامه تولید مواد غذایی از طریق تلفیق منابع و محدودیت هاست، گفت: در حوزه کشاورزی کرخه که 100 هکتار وسعت دارد. از زمین، تمام زمین آن قابل کشت نیست. زمین زمانی که آب محدود است، اما اولویت باید به محصولات با نیاز آبی کمتر داده شود.
اندرزیان با تاکید بر اینکه الگوی کشاورزی باید متناسب با نیاز استانداری طراحی شود، گفت: الگوی کشاورزی بسته به شهرستان ها متفاوت است و باید به گونه ای ارائه شود که با حفظ آب و خاک، نفع اقتصادی کشاورز نیز دیده شود. منابع
وی به محدودیت های آبی و صیفی جات در حوضه مارون و کرخا اشاره کرد و تاکید کرد: کشاورزان باید به الگوی پیشنهادی کشاورزی پایبند باشند تا مشکلی برای تامین نیاز خوزستان به وجود نیاید.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی خوزستان گفت: کشاورزان ساکن در منطقه بالادست که مشکل تامین آب ندارند، می توانند به صورت مشارکتی با کشاورزان پایین دست کشاورزی کنند تا از طریق تقسیم هزینه، اجاره زمین و قیمت آب، عدالت حاصل شود.
اندرزیان تصریح کرد: برای افزایش بهره وری و بهره وری محصولات کشاورزی دوره های آموزشی برگزار و نتایج علمی به کشاورزان منتقل می شود.
وی تصریح کرد: محققان ضمن مراجعه به زمین های کشاورزی، نتایج علمی را به کشاورزان منتقل می کنند و توضیحات لازم توسط برخی محققین و معاونان تولید به کشاورزان ارائه می شود تا اینکه شاهد افزایش عملکرد باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی خوزستان بر لزوم توجه کشاورزان به دستورات پژوهشگران تاکید کرد و گفت: هر مزرعه ای نیاز به دستور پخت خاصی دارد که محققان باید با توجه به نوع آب، خاک و غذا تهیه کنند. منابع
اندرزیان تصریح کرد: علیرغم توصیه های انجام شده تنها 30 تا 35 درصد نتایج علمی در مزارع اجرا شده است و برخی مشکلات ناشی از عدم توزیع کود و سایر نهاده های مورد نیاز است، علاوه بر این که برخی کشاورزان هزینه ای پرداخت نمی کنند. توجه به توصیه های کارشناسی و یا آن را توجیه نمی کرد.
وی تاکید کرد: اگر 80 درصد نتایج علمی در مزارع اعمال شود، بهرهوری کشاورزان دو برابر میشود.
بر اساس برنامه زراعت تابستانه، ۲۵۴ هزار هکتار از محصولات کشاورزی فصلی استانداری شامل برنج، ذرت، حبوبات (دام و لوبیا)، دانه های روغنی (کنجد و سویا) و صیفی جات کشت می شود.
سالانه حدود 18 میلیون تن محصولات کشاورزی در استان خوزستان تولید می شود.
https://www.irna.ir/news/85509477/%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%88%D8%B5%DB%8C%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%AC%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D9%86%D8%AF
