نظارت گسترده بهداشتی و قانونی بر قربانیان در ایام تاسوعا و عاشورا


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، برنامه عملیاتی بازرسی و نظارت شرعی و بهداشتی دام قربانی از سوی کادر فنی دامپزشکی به همراه رئیس دفتر نمایندگی ولی فقیه و ناظران شرعی تهیه شده است. در روزهای تاسوعا و آشور 25 و 26 تیرماه از ساعت 6 صبح تا 14 ظهر.
بنابراین گزارش، این روزها اکیپ های کنترل و نظارت مذهبی ثابت و سیار مجهز به لباس فرم و خودروهای ویژه دامپزشکی طبق برنامه در سراسر کشور به انجام وظایف خود می پردازند.
مدیران دامپزشکی استانداری ها نیز متعهد به اجرای اقداماتی از قبیل نظارت مستمر بر حسن اجرای طرح در سطح فرمانداری، نظارت بر عملکرد بازرسان در سطح شهرستان ها و اطلاع رسانی با تهیه آگهی های صداوسیما، مساجد و … هستند. نشریات محلی و منطقه ای و در نماز جمعه و نیز گزارش.
همچنین به منظور حفظ سلامت گوشت های حاصل از نذری در روزهای تاسوعا و عاشورا و در نتیجه سلامت مصرف کنندگان و با هماهنگی انجام شده نظارت بر بهداشت عمومی، بهداشتی و قانونی. نهادهای منطقه ای مربوطه نسبت به سال گذشته جامع تر اجرا خواهند شد.
لازم به ذکر است؛ سازمان دامپزشکی کشور نیز به مناسبت ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (علیه السلام) اطلاعیه ای صادر و توصیه های بهداشتی برای ذبح دام ارائه کرد.
به منظور حفظ سلامت فرزندانمان و تامین سلامت عمومی جامعه، بازرسان بهداشت گوشت دامپزشکی و بازرسان پزشکی قانونی با حضور در نقاط مختلف شهرها به ویژه در محل کشتارگاه های دام (ثابت و سیار) بازرسی می کنند. و به بازرسی حیواناتی که برای کشتار آماده شده اند از نظر آلودگی به عوامل بیماری زا، به ویژه بیماری های رایج در بین انسان ها و دام ها، و اطمینان از سلامت مصرف کنندگان از ابتلا به بیماری ها ادامه خواهد داد.
همچنین این سازمان از مردم خواست تا برای حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیه های بهداشتی زیر را جدی بگیرند:
1- از ذبح دام خارج از دوره کنترل بهداشتی دامپزشکی مانند ذبح در معابر عمومی، خیابان ها و منازل کاملاً خودداری کنید.
2- گوشت و ضایعات لاشه خوراکی باید حداقل 24 ساعت قبل از مصرف در دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری شود.
3- هنگام بریدن و شستن گوشت حتما از دستکش استفاده کنید.
4- از بریدن کیست ها و آبسه های لاشه، قلب و کبد جدا خودداری کنید.
5- اعضا و فضولات غیرخوراکی را به حیوانات ندهید.
6- گوشت و غذای آلوده را تا حد امکان بپزید و سپس بخورید.
7- نظافت و ضدعفونی ابزار و سایر وسایل در تماس با گوشت و آلودگی.
https://www.irna.ir/news/85536876/%D9%86%D8%B8%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D8%B4%D8%B1%D8%B9%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%82%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%85-%D8%AA%D8%A7%D8%B3%D9%88%D8%B9%D8%A7-%D9%88-%D8%B9%D8%A7%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7