ارائه راهی برای صادرات یاقوت ایرانی عاری از بار میکروبی و فساد


یک شرکت آگاه روشی برای نگهداری زرشک ارائه کرده است که بر اساس آن، این روش قابلیت صادرات میوه تازه زرشک را بدون بار میکروبی و فساد فراهم می کند.
مرتضی شبکی، مدیر یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در گفت وگو با ایسنا. زرشک را گیاهی با خواص درمانی مانند سم زدایی قوی، آرام بخش طبیعی و سرشار از ویتامین های B و C و مواد مغذی می دانستند که می توان از آن به طرق مختلف مانند عصاره و دمنوش و یا جوشانده و آب میوه های خوراکی و حتی به صورت موضعی و دارویی استفاده کرد. . ماسک ها افزود: از دیگر فواید این محصول می توان به کنترل قند خون، کاهش فشار خون، پاکسازی کبد چرب و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
وی با اشاره به کیفیت زرشک موجود در بازار گفت: به دلیل نبود راه حل های اولیه، زرشک آلوده به بار میکروبی راهی سفره های مردم است که متاسفانه همین زرشک آلوده را نیز صادر می کنیم و در حال حاضر میزان میکروبی آن را کاهش می دهیم بار مشکل اصلی صادرات این محصول است که مخصوص ایران است.
الشبکی چابکی، «بار میکروبی»، «کودهای شیمیایی»، «بقایای سم» و «فلزات سنگین» را به عنوان چهار مولفه مهم برای صادرات نام برد و یادآور شد: درخت زرشک با اقلیم خراسان جنوبی بسیار سازگار است. و به دلیل مقاومت آن، 90 درصد از این درختان نیازی به کود شیمیایی و سمپاشی ندارند. یعنی تولید محصول کاملا ارگانیک است اما از طرفی زرشک پس از برداشت با روش های سنتی و غیر اصولی به میکروب آلوده می شود.
مدیرعامل این شرکت دانش به زره دفاعی زرشک اشاره کرد و توضیح داد: زره دفاعی زرشک به این صورت است که وقتی زرشک از سبز به قرمز (خونی) تبدیل می شود، نوع خاصی از ماده در مقدار زیادی از آن به داخل زره نشت می کند. دانه های زرشک و این ماده از پوسیدگی زرشک جلوگیری می کند و به عنوان سپر دفاعی به زرشک آب ندهید.
وی افزود: پس از سال ها مطالعه با الهام از این سپر دفاعی، کوشین را ارائه کردیم که نیازی به یخچال و انجماد ندارد. این زرشک به صورت تازه به سراسر کشور و سایر کشورها قابل صادرات می باشد. در حالی که ایران بیش از 95 درصد زرشک بی دانه دنیا را تولید می کند، خشک کردن غیربهداشتی و غیربهداشتی آن را تامین می کنیم و با استفاده از این روش با کمترین هزینه، زرشک ارگانیک تازه قابل صادرات است.
مدیرعامل این شرکت اساس روش نگهداری این محصول را مخلوط مخصوصی از خاک دانست که تا دمای 110 درجه سانتیگراد گرم می شود و کاملاً استریل است و از فعال شدن باکتری ها در داخل این خاک جلوگیری می کند در نواحی استان و در خراسان جنوبی، درختکاران تنومند، زرشک را از خاک جدا کرده و به کاشت آن می پردازند، زیرا معتقدند کشت پسته برای آن ها بیشتر می شود، در حالی که با این روش جدید، قیمت یک کیلوگرم پسته را به دنبال دارد. زرشک تازه برداشت شده صادراتی معادل سه کیلوگرم پسته است.
وی میزان تولید زرشک در استان خراسان جنوبی را سالانه حدود 90 تا 100 هزار تن عنوان کرد و افزود: این حجم عظیم زرشک به دلیل نبود زیرساخت ها و حجم بالای برداشت، بین 20 روز تا یک ماه بازار را اشباع می کند. . یاقوت ایرانی آسیب می بیند و زرشک تازه در مکان های بسیار آلوده نگهداری می شود.
الشبکی به موضوع زرشک (محل تهیه پفک زرشک) اشاره کرد و گفت: برای تهیه زرشک باید یک کف دایره ای شکل (درست مانند مخزن) ساخته شود تا هوا در آن گردش کند. کمترین هزینه و مصرف انرژی را به همراه دارد، ضمن اینکه برای جذب رطوبت باید از کاه گل نیز در داخل ساختار زرشک استفاده شود. یخچال های این محصول باید دایره ای شکل باشند نه مربع یا مستطیل. درست مانند اجداد ما که یخچال ها و آب انبارهای باستانی را فقط به شکل دایره ای می ساختند.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403051509736/%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B4%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%DB%8C%D8%A7%D9%82%D9%88%D8%AA-%D8%B3%D8%B1%D8%AE-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D9%88%D8%A8%DB%8C-%D9%88
