تبدیل 30 درصد محصولات کشاورزی به زباله


معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی بر استفاده از هوش مصنوعی در حوزه امنیت غذایی تاکید کرد و گفت: به طور متوسط از 133 میلیون محصول کشاورزی بین 25 تا 30 درصد هدر می رود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، سید مجتبی خیام نکویی – معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی – در اولین همایش ملی کشاورزی و اخلاق غذایی گفت: میزبان 26 دستگاه در تدوین سند امنیت غذایی در عالی بودیم. شورای کشاورزی. انقلاب فرهنگی و این حمایت از افتخارات جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی افزود: ایجاد هماهنگی در سیاست گذاری های مربوط به تامین، تولید، عرضه و مصرف مواد غذایی حلال و سالم در کل زنجیره از مرحله پیش تولید تا مزرعه و سیاست کرامت انسانی برای مردم در تامین غذای کافی و حاکمیت برای فرهنگ سازی مناسب غذایی و پرهیز از ضایعات و تقویت شاخص هایی که کیفیت و سلامت مواد غذایی در تمامی اجزای این مجموعه از اهداف مهم و اصلی است، لذا این جلسه گامی موثر در اجرای برخی از سیاست های مصوب شورای عالی می باشد. برای صنایع غذایی و انقلاب فرهنگی در یکی از بهترین اسناد امنیت غذایی کشور.
خیام نیکوی ادامه داد: تمام مشکلات بشر امروز با وجود پیشرفت های شگفت انگیز و شگفت انگیز در برخی ابعاد این است که اخلاق وجود ندارد و این پیشرفت مانند فناوری هسته ای علیه بشریت است. این امکان در اختیار استکبار جهانی در صورتی که بتواند اتفاقات بی سابقه ای را در زمینه امنیت غذایی در زمینه افزایش تولید در واحد تولیدی و افزایش کیفیت ایجاد کند، به سلاحی بیولوژیک علیه جامعه بشری تبدیل می شود.
وی افزود: هوش مصنوعی واژه ای است که این روزها زیاد شنیده می شود. یکی از مهم ترین موارد کاربردی در حوزه امنیت غذایی، فناوری هوش مصنوعی است، اما امروزه این فناوری علیه انسان ها مورد استفاده قرار می گیرد. در غزه و لبنان از این فناوری برای کشتار دسته جمعی استفاده می شود زیرا اخلاقی وجود ندارد. پس هر جا از اخلاق عدول کنیم، نقطه سقوط انسان همین است.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که به طور متوسط 25 تا 30 درصد از تولید 133 میلیونی بخش کشاورزی هدر می رود زیرا اخلاق در فرهنگ رسوخ نکرده است. اگر روزانه 90 میلیون ایرانی یک دانه برنج را دور بریزند، غذای 23 هزار نفر در آن روز هدر می رود و اگر هر روز یک قاشق از آن دور بریزد، غذای 500 هزار نفر در آن روز هدر می رود. اخلاق این قدرت را دارد که در جنبه های مختلف زندگی انسان تحول ایجاد کند.
وی افزود: امروز تمام تلاش ما بر این است که کشاورزی به معنای واقعی یک موضوع علمی شود. ثمره دانش کشاورزی بهره وری است که پس از ارتقای کیفیت حاصل می شود. بیایید جایگاه اخلاق را در این کشاورزی دانش بنیان، حفظ منابع ضروری آب و خاک و ذخایر ژنتیکی در نظر بگیریم. از بین بردن منابع خود به هر قیمتی اخلاقی نیست ما جزو کشورهایی هستیم که از نظر فرسایش خاک رتبه دوم را در جهان داریم و منابع آبی مناسب برای بهره برداری نداریم.
خیام نکویی در پایان گفت: بنابراین دانش کشاورزی باید بر اساس اصول اخلاقی و اهداف بلندمدت برای رسیدن به وضعیت امنیت غذایی باشد. امیدواریم با اخلاق مداری بتوانیم کشور را به جایی برسانیم که حداقل اتلاف و اتلاف منابع وجود داشته باشد.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403073022945/%D8%AA%D8%A8%D8%AF%DB%8C%D9%84-%DB%B3%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B6%D8%A7%DB%8C%D8%B9%D8%A7%D8%AA