اخبار

کاشت برنج توضیح کامل مراحل مختلف کاشت برنج ایرانی از اپتدا تا مصرف نهایی

زمان برداشت با توجه به دما معمولا از ماههای مرداد و شهریور شروع شده و تا اواخر آبان یا اوایل آذر ادامه می‌یابد. هنگام برداشت محصول ، باید ۸۰ درصد دانه‌های غلافدار (شلتوک) واقع در بخش بالایی خوشه و برگها زرد شده و دانه‌ها سخت شده باشند. دانه‌ها معمولا یک تا دو هفته از آغاز زرد شدن برگها سخت می‌شوند. البته درصد رطوبت شلتوک هم معیاری برای برداشت محسوب می‌شود.

پذیرش و چاپ مقاله کارشناس شرکت برق منطقه ای سمنان در مجله مدیریت بهره وری

همچنین سطح زمین را مسطح و تراز کرده و نسبت به کرت بندی آن اقدام می­ کنند. بعد از این مرحله بذرهای سالم را درون کیسه­ های مخصوصی ریخته و در آب قرار می­ agriculture-na.ir دهند تا بذر برنج جوانه بزنند. البته باید دقت داشته باشید که کیسه ها را پر نکنید زیرا با جذب آب حجم شلتوک ها افزایش یافته و ممکن است کیسه را پاره کنند.

ببینید | کشت برنج با آبیاری قطره ای بادکنکی

مقدار مناسب ازت در خاک باعث به وجود آمدن سطح برگ مناسب تعداد مطلوب پنجه , توزیع مناسب نور بین بوته ها و افزایش عملکرد دانه می شود. فضای خزانه باید عاری از هرگونه آفات و فضایی کاملا کنترل شده باشد. به بستر خزانه یک لایه نارک خاکستر پوسته برنج ریخته اضافه می کنند که باعت تقویت خاک می شود. خزانه را به اندازه ۵ سانتی متر آبگیری کرده و برای کنترل آفات از سموم دیازنون گرانول یا مایه استفاده می شود و برای جلوگیری از علف هرز از سم بن سورفین استفاده می شود. بهترین و با کیفیت ترین برنج ها، از این مناطق برداشت می شوند.

زیرا در آن‌ زمان‌ جمعیت‌ کمتر و تعداد دامها بیشتر بود ولی‌ امروزه‌ کود حیوانی‌کافی‌ نیست‌ و به همین‌ دلیل‌ از آن‌ استفاده‌ نمی‌شود. اخیراً برای‌ آماده‌سازی‌ نشاء روش‌ جدیدی‌ اختراع‌ شده‌ و آن‌ استفاده‌ از گلخانه‌‌ پلاستیکی‌ است ‌اما در برخی از روستاها کاربرد چندانی‌ ندارد. فسفات آمونیوم (هر کدام به مقدار 100 کیلوگرم در هکتار) می‌باشند.

بر می‌دارند و در شب مجدداً بعلت افزایش سرما و کاهش دما روی آنرا پلاستیک می‌کشند. از حمله آفات نظیر گنجشک به بذرهای جوانه‌دار شده جلوگیری بعمل می‌آورد. و بلافاصله با آب خالص بخوبی می‌شویند تا هیچ اثری از نمک روی آن باقی نماند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا