اخبار

مناطق کشت برنج ایرانی کجاست؟ گالش حمایت از کشاورزان و خرید محصول سالم کشاورزی

روش عمده کاشت برنج4 در استان‌های برنج خیز کشور، نشاءکاری است، این روش پر هزینه بوده و نیروی کارگری زیادی می‌طلبد. از طرفی به‏ علت کوچک بودن قطعات زراعی، با توجه به قیمت بالای دستگاه‏ های نشاءکار، استفاده از این دستگاه‏ ها، توجیه اقتصادی ندارد. روش دیگر کاشت برنج، کشت به‏ صورت مستقیم بوده که سطح زیر کشت آن در جهان رو به گسترش می‏ باشد.

نیروهای مسلح دژ محکمی در کشور هستند

کشاورزانی که «یاور» گرفته‌اند، پس از اینکه کارهای زمین خود را تمام کردند، برای پس دادن «یاوری»، به کمک همسایگانشان می‌روند. امروزه اکثر مزارع گیلان با دستگاه های دروگر برداشت می شود. دستگاه های دروگر به دو دسته تقسیم می شوند دروگر های متصل به تیلر و دروگر همراه با خرمنکوب که در ادامه با هردوی آن ها آشنا می شویم.

ساختمان گل آذین برنج

بذرهای مورد استفاده توسط کشاورزان در گذشته عمدتا از توده های بومی نظیر چمپا بوده است که به دلیل ظرفیت محدود کودپذیری، حساسیت به خوابیدگی بوته و بیماری بلاست، عملکرد کم و ناپایداری تولید نموده است. کیفیت برنج استان گیلان به دلیل فصل کشاورزی در رتبه اول قرار دارد. از آنجا که تولید برنج در گیلان، سالانه یک بار در میان تابستان و پاییز انجام می‌شود، بر همین اساس کیفیت خاک و زمان برداشت محصول در این منطقه نسبت به استان مازندران بهتر است.

جو از آشغال ها و سنگ ریزه ها و باقیمانده شلتوک برنج که گاهی همراه جو می آید، بعد از الک اولیه، جو به مخزن هایی ( نام دیگر آن انبار ) انتقال داده شده و بعد از آن با سرعت مشخص وارد دستگاه سفیدکن میشود. مین ، خیس و باتلاقی بودن زمین و …… کشاورزان محصولات خود را با دست درو agriculture-na.ir میکنند . برنج درو شده در زیر تابش آفتاب بسیار خشک و ترد میشود و جو و ساقه برنج به راحتی توسط دستگاه کمباین از هم جدا میشود. پس از برداشت، برنج حدود ۱۰٪ از وزن خود را از طریق فرآیند خشک کردن از دست می دهد و پس از آسیاب کردن چیزی حدود ۷۰٪ وزن اولیه برنج باقی می ماند.

کشاورزان کنترل علف های هرز را از طریق مدیریت آب و آماده سازی زمین، با استفاده از علف های هرز دستی و در بعضی موارد با استفاده از علف کش ها مدیریت می کنند. کاشت برنج در ایران در نواحی شمالی بویژه رودسر و استان خوزستان تاریخچه طولانی دارد. شواهد نشان می‌دهد که این محصول در این ناحیه قرنها پیش از میلاد مسیح و در زمان هخامنشیان رواج داشته است. البته امروزه با توجه به رشد روز افزون جمعیت ایران ، میزان تولید برنج ایرانی پاسخگوی نیاز مردم نیست و به همین دلیل ، مقادیر قابل توجهی از این محصول از خارج وارد می‌شود.

رشد حبوبات نیز در همان زمین باعث بهبود باروری خاک کشاورزی شما خواهد شد. «هند» در حالی صدرنشین واردات برنج به ایران در پنج ماه منتهی به مرداد نسبت به مدت مشابه سال قبل را به خود اختصاص داده است که چندی پیش بلومبرگ در گزارشی از کاهش سطح زیر کشت برنج هندی خبر … مهم ترین آفات برنج عبارتند از کرم ساقه خوار، کرم سبز برگخوار، پروانه تک نقطه ای و موش. خوشبختانه در منطقه نیمه گرمسیری استان تاکنون گزارشی از کرم ساقه خوار که مهم ترین آفت برنج محسوب می شود ثبت نگردیده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا