آشنایی با اصول و مبانی کشاورزی ارگانیک مزرعه نو | agriculture-na
کشاورزی ارگانیک از آنجایی مورد توجه قرار میگیرد که مسئله سلامت و کیفیت مواد غذایی مصرفی، یکی از چالش های جدی فراروی جوامع امروز است. نگرانی از وجود باقیمانده های سموم دفع آفات نباتی، آنتی بیوتیک ها و سایر داروهای دامی، کودهای شیمیایی، ترکیبات هورمونی، مواد نگهدارنده و … پیامدها و مشکلات زیست محیطی فراوانی را به وجود آورده است که به عقیده دانشمندان و کارشناسان ، سلامت و بهداشت جامعه را به طور جدی مورد تهدید قرار داده است. مصرف زیاد و بی رویه سموم کشاورزی در تولید محصولات کشاورزی ، عواقب خطرناکی به دنبال دارد. تولید محصولات کشاورزی به مجموعهای از عملیات زراعی بویژه کودهای شیمیایی وابسته است که علاوه بر افزایش تولید به دلیل فشار بیش از حد به زمین، موجبات ایجاد استهلاک بالا در زمینهای کشاورزی و کاهش کیفیت ساختمان خاک، آلودگی آب و خاک و تهدید سلامت انسان را فراهم میآورد و نتیجه نهایی آن، تهدید امنیت غذایی در آینده خواهد بود.
- در خیلی از بازارهای تره بار دنیا، گاهی میوه های کرم زده، خریداران بیشتری نسبت به میوه های صاف و براق دارند.
- همچنبن پودرهایی که محتوی ویروس های بیمارگر است، برای کنترل تعدادی از آفات، نظیر بید سیب زمینی و غیره به کار می روند.
- تنوع، مخاطراتاقتصاديراكاهشميدهدوباعث خودكفاييدرزمينهعناصرغذايي،تغذيهدام،موادآلي خاكوانرژيميشود.
- پوشش خاک را بوسیله گیاهان پوششی در سطح خاک حفظ میکند و بقایای گیاهان را پس از برداشت باقی گذاشته و مالچ پاشی انجام میدهد.
- در نتیجه تولید کشاورزی بدون استفاده از مواد مخدر و کودهای مصنوعی تحت رهبری برخی از تولید کنندگان در ایالات متحده آغاز شد.
اولا این مواد خاصیت تماسی داشته و بنابراین بایستی طوری مصرف شوند که حتما روی بدن حشرات پاشیده شوند. ثانیا در هوای خشک و گرم مصرف نشوند، زیرا پس از خشک شدن تاثیر خود را از دست می دهند و ثالثا تعدادی از گیاهان نسبت به آن ها حساس بوده و در اثر مصرف آن ها دچار گیاه سوزی می شوند. لذا قبل از مصرف، باید از عدم حساسیت گیاه به آن ها اطمینان حاصل کرد.
روش سریع پوساندن کودهای دامی
در این نوشتار سعی شده است که با بیان ساده و خلاصه، مفاهیم، اصول و روش های کشاورزی ارگانیک ارائه گردد. امید است که مطالب آن مورد استفاده شما کشاورزان عزیز، مصرف کنندگان و علاقه مندان تولیدات کشاورزی ارگانیک قرار گیرد. “کشاورزی ارگانیک” مجله خبری کشاورزی که توسط واژه های مختلف تعریف شده است مانند زیست شناسی، زیست شناسی و زیست شناختی به عنوان یک روش جایگزین برای غلبه بر اثرات منفی افزایش استفاده از کودهای شیمیایی و آفت کش ها بر مشکلات بهداشتی و تجاری کشاورزی و انسان متولد شد.
http://3darchitecture.ir
همچنین با افزایش آگاهیهای زیستمحیطی افراد جامعه و افزایش سازمانهای مردمی طرفدار محیطزیست در مورد آلودگیهای کشاورزی و صدماتی که بقایای سموم و کودها در طبیعت ایجاد مینمایند، حساسیتها بیشتر شده است(لیاقتی و همکاران، ۱۳۸۵) . سموم شیمیایی از جمله آفتکشها میتوانند آب و خاک و پوششگیاهی را آلوده کنند(آکاتار[۸]و همکاران، ۲۰۰۹) و آبشویی خاک آغشته به سموم شیمیایی به آبهای زیرزمینی و آبهای سطحی باعث ایجاد نگرانیهایی در کشاورزی شده است(دیویا و بلاگالی[۹]، ۲۰۱۲). ۱۳۸۹٫ اهمیت و جایگاه ترویج و آموزش کشاورزی در استفاده بهینه از کودهای شیمیایی توسط روستاییان درجهت کشاورزی پایدار.
جامع ترین و بروزترین مجموعه آموزشی کودهای کشاورزی و تغذیه گیاهی در ایران شامل فیلم ها، کتاب ها و سایر منابع آموزشی ارزشمند، هم اکنون در دسترس شماست. این مجموعه آموزشی به صورت فایل های دانلودی عرضه شده است. از این زنبور، سال هاست که در کشورهای چین، روسیه، آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی، در میلیون ها هکتار از مزارع و باغ ها، بر عليه بعضی از حشرات زیان آور استفاده می شود . در این کشورها، زنبور تریکوگراما را به طور انبوه تولید کرده و به کشاورزان و باغداران می فروشند. در کشور ما هم چند سالی است که تولید انبوه «زنبور تریکوگراما» با حمایت وزارت جهاد کشاورزی شروع شده و بر علیه تعدادی از آفت های کشاورزی مانند کرم ساقه خوار برنج و کرم گلوگاه انار به کار گرفته شده است . در کشاورزی ارگانیک کارهایی مانند جمع آوری بقایای محصول، بریدن و جمع آوری شاخه های آلوده به آفت در باغ ها و سوزاندن آن ها یک مبارزه مکانیکی و دستی به شمار می آیند.
کتاب سبزی کار میلیونر 1