برداشت برنج در ۱۴۰ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران
به همین منظور کشاورزان پس از برداشت برنج و خشک کردن آن، مقداری بذر را به شکل شلتوک یا خوشه نگهداری مینمایند. سپس در سال بعد از این بذر برای کاشت در خزانه استفاده می کنند. اما ممکن است بذر از نقاط دیگری نیز تهیه شود، در هر صورت بذر تهیه شده باید در جای خشک و مناسبی نگهداری شده تا از حشرات، پرندگان و جوندگان در امان بماند.
۳ –تیلر کشاورزی:
۲۵-۳۰ روز طول می کشد تا نشاء های آماده شده به زمین اصلی منتقل شوند. بذرها درون کیسه هایی در داخل ظرف یا یک حوض پر از آب که در حیاط منزل تعبیه شده می ریزند. به این نوع برنج، برنج کشت دوم یا برنج دوباره کشت می گویند.
۷) افزودن کود
این ها شامل جوندگان، حشرات مضر، ویروس ها، بیماری ها و علف های هرز است. کشاورزان علفهای هرز را از طریق مدیریت آب و آماده سازی زمین، با استفاده از علفهای هرز دستی و در برخی موارد با استفاده از علفهای هرز کنترل می کنند. درک متقابل آفات، دشمنان طبیعی، گیاهان میزبان، ارگانیسم های دیگر و محیط زیست به کشاورزان اجازه می دهد در صورت لزوم مدیریت آفات، تعیین کنند که چه چیزی انجام می شود. به علت رطوبت بالای شلتوک (۲۰%) در زمان برداشت باید بلافاصله به کارخانه شالیکوبی حمل شود تا وارد دستگاه خشک کن شده و محصول خشک شود. در حال حاضر این امکان در سطوح وسیع وجود ندارد و امید است در آینده با اصلاح کارخانه های شالیکوبی استفاده از این ماشین در سطح وسیع در شالیزارهای استان استفاده شود.
این عمل معمولا از اوایل تا اواسط ادیبهشت ماه شروع می گردد. و اندازه نشا ها هم 20 تا 25 سانتی متر است ودارای 4 تا 5 برگ می باشد. باید نشا ها را از خزانه کنده و به زمین اصلی انتقال داد ، قبل از کندن نشا ها خزانه باید کاملا آبیاری تا عمل کندن نشا ها راحت باشد . در هنگام نشا کاری باید در داخل زمین شالیزار به اندازه کافی آب وجود داشته باشد ، زیرا آب مانع رشد علفهای هرز و کم شدن درجه حرارت میشود و همچنین به عنوان قیم نشا عمل می کند.
رطوبت ساز التراسونیک مشهد⚡
با آماده شدن خزانه به این روش، حدود ۳ تا ۶ سانتیمتر آب را در داخل خزانه نگه می دارند و بذر را روی سطح آب میپاشند. این شامل برش محصول برنج با ابزار دستی ساده مانند داس و چاقو است. برداشت دستی زمانی بسیار موثر است که محصولی جا بیفتد یا از بین برود، با این وجود کار زیادی دارد. برداشت دستی به ۴۰ تا ۸۰ ساعت در هکتار نیاز دارد و برای جمع آوری دستی و برداشت محصول برداشت شده نیروی کار بیشتری لازم است. بسته به نوع آن، محصول برنج معمولاً در حدود ۱۰۵–۱۵۰ روز پس از استقرار محصول به بلوغ می رسد.
زمان کاشت برنج کشت دوم دقیقا بعد از agriculture-na کشت اول است. یعنی در گرمترین ماه سال ، مرداد ماه، زمین مجددا برای کاشت برنج آماده می شود. (همین امر یکی از علل ضعف برنج کشت دوم است زیرا خاک تا حد زیادی قوت خود را از دست داده است). برنج کشت دوم در اواسط پاییز برداشت شده و مورد استفاده قرار می گیرد.