یک سوم محصولات کشاورزی هدر می رود/مصرف شکر و روغن 1.5 برابر سطح جهانی است


به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی «مجله خبری کشاورزی»، غلامرضا نوری قزلجه امروز (دوشنبه) در نخستین همایش ملی کشاورزی و اخلاق غذایی افزود: همه محصولات کشاورزی تولید شده به دست مردم نمی رسد و حدود یک سوم محصولات کشاورزی هدر می رود. و در حال اصلاح هستند.
وی با تاکید بر اینکه در فرهنگ مصرف محصولات کشاورزی باید رفتار اخلاقی وجود داشته باشد، افزود: فرهنگ مصرف مبتنی بر اخلاق منجر به استفاده صحیح از مواد غذایی می شود. به عنوان مثال ما به ترتیب یک سوم و 90 درصد به واردات شکر و روغن وابسته هستیم.
نوری قزلجی ادامه این روند را دردناک دانست و گفت: علاوه بر هزینه های سنگینی که کردها برای تامین ارز برای واردات متحمل می شوند، هزینه کردها برای خانواده ها نیز فشار بر اقتصاد است.
وزیر جهاد کشاورزی عوارض این مصرف بی رویه را بروز انواع دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و هزینه های زیاد در این بخش دانست و افزود: این چالش با رعایت اخلاق قابل حل است. که می تواند به بخش منابع پایه آب و خاک گسترش یابد.
تاثیر اخلاق در حفظ منابع غذایی و مصرف بهینه غذا
همچنین فرمود: دین از دو عنصر عقل و اخلاق تشکیل شده است. بنابراین 50 درصد دین مربوط به اخلاق است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اخلاق شامل عدالت و کرامت است، گفت: بخشی از اخلاق در بخش کشاورزی نیز کاربرد دارد.
وی تصریح کرد: حوزه کشاورزی بسیار گسترده است و شامل اخلاق، فرهنگ و امنیت نیز می شود و توجه به نظام های اخلاقی از ضروریات این بخش است.
نوری قزلجا با اشاره به ارتباط انسان با طبیعت گفت: در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، ارتباط انسان با انسان بسیار مهم تلقی می شود، به ویژه در حوزه کشاورزی، ارتباط انسان با طبیعت.
وی ادامه داد: برای اینکه ببینیم در جامعه ای اخلاقی عمل کرده ایم، باید دید افراد جامعه با محیط زیست و منابع اولیه مانند تولید آب و خاک چگونه برخورد می کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به حقوق کشاورزان گفت: نباید از کشاورزان انتظار داشت که همه وظایف و حقوق عدالت اجتماعی را انجام دهند.
وی افزود: کشاورزان نیز حقوق اجتماعی دارند که باید به آن توجه کرد و شاید بخشی از چالش های عدالت اخلاقی و اجتماعی در حوزه کشاورزی را بتوان در همین موضوع جستجو کرد.
نوری قزالجی گفت: چالش های زیست محیطی کنونی و تغییرات ویرانگر اقلیمی امروز ناشی از فقدان اخلاق در رفتار انسانی ماست.
وی گفت: در حوزه سلامت مواد غذایی وظیفه اخلاقی داریم و فرهنگ سازی مبتنی بر اخلاق ضروری است.
https://www.irna.ir/news/85634601/%D8%B6%D8%A7%DB%8C%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D9%88%D9%85-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%B4%DA%A9%D8%B1-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%BA%D9%86-%DB%B1-%DB%B5-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF