اخبار

برچسب هوشمند برای نظارت بر غذاهای دریایی ساخته شده است

محقق ایرانی جوهر سبز هوشمند را برای نظارت بر تازگی غذاهای دریایی با استفاده از فناوری نانو و مواد گیاهی تولید کرد

به یک گزارش ایسنااسما فردیان محقق پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد با استفاده از آنتوسیانین ها و کورکومین و نسبت ایده آل آنها بر روی بستر نانوفیبرشتین در تحقیقی جالب موفق به تولید جوهر حساس به pH و نشانگر برای نظارت بر فساد شده است. میگو با چشم غیر مسلح

در این پروژه یک جوهر سبز هوشمند از ضایعات پوسته میگو (نانوالیاف کیتین) و مخلوطی از دو رنگدانه طبیعی کورکومین و آنتوسیانین که از گلبرگ‌های زعفران به دست می‌آید سنتز شد تا طراوت میگو را در هنگام نگهداری در یخچال بررسی کند. این جوهر هوشمند حتی پس از 6 ماه نگهداری در دماهای مختلف پایدار بود.

به گفته ستاد نانو، غذاهای دریایی بخش مهمی از سبد غذایی هستند زیرا منبع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیراشباع هستند. این غذاها حتی در شرایط نگهداری مناسب نیز مستعد فساد هستند و نظارت بر تازگی آنها ضروری است. برچسب های هوشمند قرار داده شده در محیط بسته بندی می توانند به صورت خودکار فعال شوند و اطلاعات بصری سلامت و تازگی محصول را در اختیار مصرف کننده قرار دهند.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403021610874/%D8%A8%D8%B1%DA%86%D8%B3%D8%A8-%D9%87%D9%88%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%87-%D8%B4%D8%AF

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا