اخبار

ایران 0.3 درصد از صنایع غذایی جهان را صادر می کند

ایران 0.3 درصد از صنایع غذایی جهان را صادر می کند

رئیس کمیته صنایع غذایی اتاق ایران گفت: صادرات صنایع غذایی جهان در سال 2023 به حدود 700 میلیارد دلار خواهد رسید و صادرات ایران حدود 0.3 درصد صادرات جهانی برآورد می شود.

به گزارش ایسنا، ابوالحسن الخلیلی بر اساس آمارهای موجود، حجم صادرات این بخش را در سال 1402 بالغ بر یک میلیارد و 811 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به سال 1401 است. معادل یک میلیارد و 580 میلیون دلار بوده است. حدود 14 درصد افزایش یافت.

وی افزود: صادرات جهانی صنایع غذایی در سال 2023 میلادی 700 میلیارد دلار اعلام شد و نسبت صادرات صنایع غذایی ایران در سال جاری نسبت به صادرات جهانی 0.3 درصد بوده است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه صنایع غذایی 3.7 درصد از تولید ناخالص داخلی و 18 درصد از کل اشتغال صنعتی را به خود اختصاص داده است، گفت: سهم صنایع غذایی از ارزش افزوده به بخش صنعت حدود 11 درصد است. و سهم آن و سهم صادرات 3.7 درصد از کل صادرات صنایع است. از سوی دیگر در حال حاضر 8 هزار و 300 واحد صنعتی ثبت شده با اشتغال 361 هزار نفر و تولید 40 میلیون تن محصولات غذایی در کشور فعال هستند.

وی همچنین حجم صادرات این بخش را در سال 1402 هجری شمسی یک میلیارد و 811 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این رقم نسبت به سال 1401 هجری شمسی حدود 14 درصد افزایش داشته که معادل یک میلیارد و 580 میلیون دلار بوده است.

خلیلی با توجه به توانایی های بی بدیل ایران در تولید انواع محصولات غذایی تاکید کرد: عمده اقلام صادراتی دنیا لبنیات، شیرینی، شکلات، نوشیدنی، گوشت و فرآورده های گوشتی است و شرکت های ایرانی به ویژه در قالب برندهای حلال متقاضیان زیادی در مسلمان دارند. و کشورهای غیراسلامی می‌توانیم از فرصت‌های موجود بهره ببریم و حجم صادرات صنایع غذایی را افزایش دهیم.

رئیس کمیته صنایع غذایی اتاق ایران خاطرنشان کرد: این بخش به دلیل مزیت های نسبی در صادرات، ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی بالا و توسعه فعالیت های کشاورزی می تواند نقش موثری در اقتصاد ایران داشته باشد. بنابراین باید به رفع نیازهای آنها اولویت دهیم.

به گفته یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، افزایش تولید و امنیت غذایی، جلوگیری از صادرات مواد اولیه کشاورزی، کاهش وابستگی به مواد اولیه وارداتی، پایین بودن میزان سرمایه گذاری نسبت به سایر بخش های صنعتی و انحصار تولید در برخی محصولات از جمله مواردی است. مسائل دیگر یکی از مزیت های این صنعت این است که با تکیه بر آن زمینه تولید و صادرات راحت تری را فراهم می کند.

خلیلی همچنین به مهم ترین چالش های پیش روی صنایع غذایی در ایران اشاره کرد. به گفته وی، فعالان صنایع غذایی در ایران با نوسانات نرخ ارز و مشکلات فراوان در تامین مواد اولیه بسته بندی، بالا بودن قیمت نهایی ناشی از تصمیمات ارزی در کشور، دخالت دولت در قیمت گذاری و کمبود قیمت مواجه هستند. شناسنامه بخش زیادی از محصولات کشاورزی با اعمال محدودیت های مقطعی در حوزه صادرات مواجه است.

وی همچنین کمبود نقدینگی مورد نیاز برای بهبود زیرساخت ها و خرید دستگاه های بسته بندی جدید را چالشی جدی عنوان کرد و افزود: طولانی بودن دوره گردش سرمایه به دلیل فصلی بودن محصولات کشاورزی و کیفیت پایین مواد غذایی به دلیل شرایط نامناسب حمل و نقل و نگهداری در فرآیند صادرات مشکل دیگری هم هست که هنوز نتوانسته ایم آن را حل کنیم.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403021913992/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DB%B0-%DB%B3-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D8%AF