اخبار

آغاز برداشت برنج در شالیزارهای نور

درجه حرارت مورد نیاز جهت جوانه‌ دار شدن بذر ۱۲ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است. پس از مدت تقریبا یک هفته (این زمان با توجه به دمای محیط از ۲ تا ۸ روز متفاوت است) agriculture-na بذور، جوانه‌دار شده و برای کاشت در خزانه آماده می‌باشند. صومعه سرا- نخستین برداشت مکانیزه برنج از شالیزارهای استان گیلان در شهرستان صومعه سرا انجام شد.

برنج یا در شکل واقعی آن به رَنج، واژه ای است که گفته می شود از سختی کار کاشت، داشت و برداشت این خوردنی محبوب و اصلی ایرانی ها نشات گرفته است. کلمه ای که حقیقت کار در شالی ها را به خوبی بیان می کند و خبر از سختی به ثمر نشستن محصول می دهد. در آغاز، کار با آماده کردن شالی ها شروع می شود، هر گروه و خانواده ای که می خواهد برای سال زراعی اش برنج بکارد، بذر و شالی های تهیه شده را خیس می کند تا جوانه بزند و برای کاشت در شالیزار آماده شود. تراکتورها و گاوآهن ها به کار می افتند تا زمین را شخم زده و برای پذیرش محصول آماده کنند. زمین هموار شده با مرزهایی که “بیجار مرز” نام دارد آماده کشت است. خزانه محل سرپوشیده و مرطوبی است که میزبان جوانه های نونهال برنج می شود تا به اندازه ی کافی رشد کرده و برای انتقال به زمین اصلی آماده شوند.

نکات مهم در کاشت برنج

کیفیت برنج ایرانی در بسیاری از نقاط جهان زبانزد است و این کیفیت را مدیون بذر خوب و تلاش بی شائبه کشاورزان در این عرصه می دانیم. مدت زمان برداشت برنج از زمان کاشت تا درو، 100 الی 150 روز می باشد. شرکت تعاونی برادران پور اسماعیل که فعالیت خود را از سال 1384 آغاز کرده به عنوان یکی از بهترین منابع برایخرید کمباین برنجو سایر محصولات کشاورزی می باشد. رودبار- مدیر جهاد کشاورزی رودبار از اولین برداشت مکانیزه برنج از نوع رقم هاشمی درسطح هشت هکتار از شالیزارهای روستای کوکنه بخش بلوکات خبر داد.

فعالیت های برداشت شامل برش، انباشته، دست زدن، خرمن کوبی، تمیز کردن و حمل است. روش های خوب برداشت به حداکثر رساندن عملکرد دانه و به حداقل رساندن آسیب و خرابی دانه کمک می کند. نهال های از قبل جوانه زده از بستر بذر به مزارع مرطوب منتقل می شوند.

به گفته رنجبر، مدیر جهاد کشاورزی نور، این شهرستان دارای 8 هزار و 933 هکتار اراضی شالیزاری می باشد که پیش بینی می شود در 90 درصد این اراضی, عملیات برداشت به صورت مکانیزه انجام شود. مدیر جهاد کشاورزی بدره از آغاز برداشت برنج در سطح ۱۲۰ هکتار از شالیزارهای بدره خبر داد. فصل برداشت و «دِرو» ساقه‌های طلایی برنج از چله تابستان در شالیزارهای استان گیلان آغاز شده است و کشاورزان و شالیکاران گیلانی به دو شیوه‌ی دستی و مکانیزه، اقدام به برداشت این دانه‌ی غذایی مهم می‌کنند. برنج هاشمی یکی از معروف ترین و مشهورترین برنج های استان مازندران است که نسبت به دیگر برنج ها ظاهر و رنگ و بوی متفاوتی دارد. عملکرد برداشت برنج هاشمی در هکتار چگونه است؟ طبق آمارهای به دست آمده سالانه در هر هکتار حدود چهار هزار و ۵۰۰ کیلوگرم شلتوک به دست می آید که تنها از این میزان حدود ۶۰ درصد آن به برنج سفید تبدیل می شود.

شرکت صنایع غذایی طایفه در سال ۱۳۹۸ به همت جمعی از جوانان متخصص و با هدف عرضه با کیفیت ترین محصولات و اشتغال آفرینی جوانان این مرز و بوم تشکیل شد. اجتناب از شرایطی که باعث سازگاری و رشد آفات در یک اکوسیستم خاص می شود، به شناسایی پیوندهای ضعیف در چرخه زندگی آفات کمک می کند. حفظ اکوسیستم های طبیعی به گونه ای که شکارچیان و دشمنان طبیعی آفات و بیماری ها به وفور نگهداری شوند نیز می توانند به کاهش تعداد آفت کمک کنند. تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه کشاورزی آنلاین می باشد و هرگونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی دارد. برای مقابله با سرما در اوایل فروردین روی بذر ها را با نایلون های ضخیم می پوشانند. اگر آفت زده باشد بذر ها را سمپاشی می کنند، مانند آفت بلاست و لکه قهوه ای.

برنج فریدونکار کشت دوم:

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا