اخبار

تولید 33 هزار تن چای خشک ارگانیک و سالم در سال جاری

ایسنا/گیلان رئیس سازمان چای از تولید 33 هزار و 600 تن چای خشک در سال جاری خبر داد و گفت: با اصلاح، احیاء و ورود به موقع به باغات موجود می توانیم تا 50 هزار تن چای تولید کنیم.

حبیب جهانساز در گفت وگو با ایسنا، سال 1402 را سال خوبی از نظر تولید چای دانست و گفت: 149 هزار تن برگ سبز و 33 هزار و 600 تن چای خشک تولید شد که این رقم در پانزده سال گذشته بی سابقه بوده است. .

وی به برخی از مشکلات پیش آمده در بازار چای به دلیل واردات در سال گذشته اشاره کرد و افزود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تمهیدات لازم برای عبور از رکود و عدم مشاهده آثار منفی واردات در آینده انجام شده است. سال

رئیس سازمان چای کشور میانگین واردات پنج سال قبل از سال 1401 هجری شمسی را حدود 65 تا 68 هزار تن دانست و افزود: برای تطابق با میانگین واردات امسال و سال گذشته 30 هزار تن بوده است. طی دو سال گذشته وارد شده است. ده ماهه امسال تا بتوانیم با تولید داخلی 33 هزار تنی به بازار برسیم.

جهانزاز کل قیمت برگ سبز خریداری شده از چایکاران را یک هزار و 868 میلیارد تومان دانست که دوبرابر سال گذشته است، خاطرنشان کرد: قیمت برگ سبز 62 درصد و چای درجه دو 52 درصد افزایش یافته است.

وی سهم دولت را 25 درصد معادل 467 میلیارد تومان و سهم کارخانجات را 75 درصد معادل 1401 میلیارد تومان دانست و افزود: دولت 93 درصد سهم خود را پرداخت کرد و کارخانه ها توانستند 1162 میلیارد تومان پرداخت کنند. تا حالا.

رئیس سازمان چای از پرداخت یک هزار و 595 میلیارد تومان معادل 85 درصد کل مطالبات به چایکاران خبر داد و تاکید کرد: در خصوص مدیریت بازار، چای به کالاهای گروه دوم منتقل شده و ارز ترجیحی آن بوده است. حذف شده، بنابراین قیمت چای وارداتی گرانتر می شود و چای محلی قابل فروش است. قیمت های رقابتی.

جهانساز موجودی صندوق حمایت از توسعه صنعت چای را 110 میلیارد تومان دانست که برای پرداخت تسهیلات و تامین سرمایه در گردش چایکاران و کارخانجات مصرف می شود، گفت: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به چایکاران 4 درصد و به کارخانه ها. 15 درصد و در این سال 83 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه ای و سرمایه در گردش پرداخت کردیم.

وی از احیای 300 هکتار باغات متروکه در سال جاری در حوزه احیا و کشاورزی خبر داد و گفت: چای ایرانی از نظر کیفیت و سلامت بسیار مرغوب است و سمپاشی به معنای واقعی در باغات وجود ندارد. ارگانیک و عاری از هرگونه افزودنی مجاز یا غیرمجاز است، بنابراین واردات باید با تولید مرتبط باشد و واردکننده ملزم به خرید چای محلی است.

رئیس سازمان چای، ثبت درخواست واردات چای را منوط به خرید چای داخلی دانست و تاکید کرد: نیاز بازار در بخش چای 85 هزار تن است که 30 هزار تن آن را تولید و 50 هزار تن دیگر را از طریق واردات تامین می کنیم. البته برای اطمینان از بازار تا 65 هزار تن واردات خواهیم داشت.

وی با تاکید بر احیای حدود 5 هزار هکتار از باغات متروکه، یادآور شد: با احیای باغات موجود و معرفی به موقع آنها، تولید ما به 50 هزار تن چای می رسد.

جهانساز از مصرف کنندگان خواست چای خشک را مستقیماً از کارخانه ها خریداری کنند و یا چای مارک دار خریداری کنند و خاطرنشان کرد: واردات چای بسته بندی شده ممنوع است و صنعت بسته بندی در داخل کشور وجود دارد و برندها موظفند عبارت «درج چای خارجی» را درج کنند. ”

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1402120301916/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%DB%B3%DB%B3-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D9%86%DB%8C-%DA%86%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B4%DA%A9-%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%DA%A9-%D9%88-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا